Cult – Sugar Free

Standard

CultSugarFreeCult stoltserar med att deras sockerfria variant är fri från aspartam, men vilka andra sötningsmedel gömmer sig i burken istället?

Hur smakar det?
Först och främst så doftar det bubbelgum, riktigt starkt av bubbelgum, så att det kommer vara sötsliskigt är nog ett bra antagande. Första klunken och den är överraskande anonym i smaken. Om man håller drickan i munnen så känner man en smak av bubbelgum, men inte på långa vägar lika intensiv som doften är. Men så fort man svalt drickan kommer eftersmaken och den är allt annat än bubbelgum. Det är syrligt, riktigt syrligt och syrligheten är inte den där trevliga syran vi får från mina favoriter Red Bull och Battery. Sen kommer det jag länge fruktat, alla sötningsmedel och dom visar verkligen ingen pardon. Allt det negativa som kan sägas om sötningsmedel finns i denna burken. Det smakar syntetisk sötma på ett högst otrevligt sätt och man får en märklig känsla i munnen efter ett par klunkar, nästan som att man druckit något med smak av mentol. Bubbelgummet som fanns i början av smakupplevelsen är sedan länge borta och ersatt med sötningsmedel som får mig att överväga att skrota resten av burken. Inte godkänt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna inhandlades i Danmark, där Cult är ganska vanlig.

Slutsats
Mina förväntningar var inte speciellt höga inför denna drickan. Energidrickor som blivit light brukar inte vara så himla roliga och detta är verkligen ett praktexempel på hur dåligt det kan bli. På burken står det att denna drickan fantastiskt nog saknar Aspartam, eftersom sötningsmedlet fått så dålig publicitet under årens gång. Istället pumpar de istället i: Acesulfamkalium (E950), Sackarin (E954) och Cyklaminsyra (E952). Just Cyklaminsyran är ”intressant” då den var förbjuden i Sverige fram tills EU-medlemskapet och att den fortfarande är förbjuden i USA eftersom studier visat att den framkallat cancer i urinblåsan hos råttor. Så att byta ut Aspartam (som bevisas ofarlig/dödlig omvartannat) till dessa tre kanske inte var så bra trotts allt. Jag vill iaf inte dricka något som faktiskt är förbjudet i USA, där mer eller mindre allt annat är tillåtet.

Slutbetyg
laskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s