Energy Drink Lakritz

Standard

EnergyDrinkLakritzLakrits är som bekant gott, men fungerar det verkligen i dryckesform?

Hur smakar det?
Så fort burken öppnas känner man en lockande doft av lakrits, doften för genast tankarna till karameller av märket ”Kongen av Danmark”, karameller som har smak av anis. Även vid den första klunken tänker jag på dessa karameller och det för mig genast tillbaks till min barndoms semestrar i Danmark. Smaken av lakrits är välgjord, det är en len söt smak av den godaste lakrits jag kan tänka mig, något som fullkomligen dominerar drickan. Efter den initiala smaken av sötlakrits kommer en våg av syrlighet, en syrlighet som känns igen från många energidrycker och som ger upp uppiggande effekt. Efter att man fått sig en liten dusch av syrlighet återvänder lakritsen med sin välbalanserade sötma, en sötma och en eftersmak som hänger kvar ett tag innan den så sakteligen avtar. Perfektion.

Vart hittar jag läskeblasken?
Detta exemplar inhandlades i Tyskland, där den verkar vara ganska vanlig för stunden.

Slutsats
Jag är ingen lakritsfantast, köper jag en påse med Gott och Blandat tycker jag det är trevligt med lite lakrits var femte tugga. Men jag skulle aldrig få för mig att köpa en påse med endast lakrits. Så av den simpla anledningen var jag lite skeptisk till huruvida jag skulle uppskatta denna läskeblasken. Men shit pomfritt vad gott detta var! Lakritssmaken var verkligen välgjord och hela drickan var välbalanserad. Inte för sött, inte för syrligt och inte det minsta syntetiskt. Det blir ett toppbetyg men ett toppbetyg med en asterisk. Asterisken är att jag mycket väl hade kunnat tänka mig att dricka detta igen och jag hade njutit då med. Men den skulle inte kunna drickas varje dag, eller ens varannan, utan att förlora sin charm. Så någon ersättare till lägre betygsatta drickor som Red Bull, Powerking eller X.Ray är det verkligen inte. Men om du gillar lakrits och har vägarna förbi tyskland (eller de sydliga delarna av Danmark kanske?) så jaga upp ett par burkar och njut av flytande lakrits.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s