Apotekarnes Årsmust 2014

Standard

ApotekarnesArsmust2014Apotekarnes återvänder även detta året med en årsmust med ”hemlig” smak

Hur smakar det?
Vid en första anblick så ser det ut och doftar precis som en vanlig julmust. Som vanligt med julmust (och speciellt apotekarnes) så skummar det något alldeles väldigt när man häller upp det i glaset. Även efter att man fått drickan i glaset och stoppat näsan i det så kan jag inte gissa mig till årets smak. Efter första klunken står jag där och är lika förvirrad, är det verkligen någon speciell smak på musten i år? Jag tycker mig bara känna smaken av gammal hederlig julmust, kanske är den lite sötare än vanligt, men över lag så smakar det likadant. Efter ett par klunkar känner jag en viss syrlighet jag inte är van vid, det är som att jag druckit något som innehåller citrus av något slag. Ett par klunkar och sniffar till så är jag ganska säker på att det är något med citrus i, antagligen apelsin. Jag pillar bort etiketten på baksidan av flaskan och ser att det mycket riktigt står apelsin. Och visst kan jag nog känna en viss närvaro av apelsin, men den är inte speciellt potent, jag hade förväntat mig en lite tydligare smakprofil. Men det är absolut inget fel på julmusten, den subtila sötman som kommer fårn tillsatsen av apelsin hjälper en annars tämligen medioker julmust till att bli strået vassare.

Vart hittar jag läskeblasken?
Säljs endast julen 2014, men bör finnas i de flesta välsorterade matbutiker.

Slutsats
Det är kul med årsmusten, det är en snygg flaska och spännande med en ny smak varje år. Tyvärr så är deras tillsatts smaker alldeles för svaga för att man skall märka av dem. Jämfört med Nygårda och deras andra julmustar (Ekfatslagrade, Burbonfat samt Romfat) så smakar detta inget mer än bara vanlig julmust. Om de till nästa år hade skruvat upp smaken lite, så man faktiskt kan känna en tydlig karaktär av vad de nu bestämmer sig för att proppa i (saffran någon?), ja då vore detta nog ett ganska trevlig inslag på julbordet. Nu är det mest ‘meh’ och inte så mycket mera.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s