Louks – Sour Cherry

Standard

LouksSourCherryEn dricka från Grekland som skall smaka ”Sour Cherry” vilket på Svenska blir ‘Surkörsbär’

Hur smakar det?
Detta är utan tvekan en av de mest inbjudande dofterna jag någonsin känt på en läskeblask. Det doftar helt underbart av körsbär och för tankarna till personliga favoriter som Tine Körsbärsyoghurt. Smaken är minst lika ljuvlig, det smakar starkt (men inte överdrivet starkt) av söta körsbär och inte den minsta tillstymmelse av något kemiskt, känns 100% naturlig. Innan drickan blir överdrivet söt så kommer det sura från denna version av körsbäret och piggar upp både smaklökar och sinne. Eftersmaken växlar mellan sötma och syrlighet med en viss dominans av syrligheten. Det skruvar sig lite bakom öronen som det kan göra av exempelvis sura godisar. Sparsamt kolsyrad vilket gör att den ligger på gränsen till att få kallas för en läskeblask.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes i Grekland och bör finnas i hela landet.

Slutsats
Jag visste inte vad jag skulle tro när jag fick flaskan översatt till att ha smak av Surkörsbär, något jag aldrig stött på förut. Men så fort jag öppnade flaskan och tog en sniff så var förväntningarna på top. Tack och lov så levererade drickan även på smakfronten och det blev en riktig njutning från början till slut. Hade jag haft tillgång till denna läskeblasken på samma vis som jag kan köpa vanlig läsk i Sverige så hade detta lätt blivit en helgfavorit när man vill götta till det lite extra.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s