Frutop – Cola

Standard

FrutopColaGrekiska Frutops tolkning av en klassisk Cola

Hur smakar det?
Denna colan doftar IKEA… Och med det menas doften av Colan du får när du tar lunch på något av IKEAs varuhus. Blandat med den (antagligen patenterade) doften av billiga möbler och textilier. Det är med en viss skräckblandad förtjusning som jag för flaskan mot mina läppar och insuper första klunken. Det smakar faktiskt precis som ”IKEA-cola”, en riktigt generisk smak av cola som egentligen är på tok för söt samtidigt som den på något paradoxalt vis även förefaller ganska så vattnig i smaken. Jag får mentala bilder av att uttröttad sitta vid ett rangligt bord med en tallrik Köttbullar med gräddsås och ett på tok för litet glas med cola som består av två delar sirap till fem delar vatten. Det smakar: Trevligt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes nere i Grekland och bör finnas i större delen av landet

Slutsats
Förväntningen var att det skulle vara något tämligen generiskt i flaskan, att det skulle smaka ”standard cola” utan några som helst fanfarer. Så var också fallet, men mitt i allt så fylldes jag av nostalgi och kände mig plötsligen riktigt Svensson. Märkligt för en dricka som kommer från Grekland. ”Men är det gott då?” Ja, faktiskt, på ett hemtrevligt vis så är det faktiskt ganska så gott. Det är inget som jag skulle gå över stock och sten för att få tag på, men hade jag sett den i ett kylskåp i någon kiosk så hade jag nog gärna tagit mig en flaska, bara för att få illusionen av att jag sitter på IKEA och tänker ”Hur fanken skall jag få in allt detta i bilen?”.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s