Frutop – Sour Cherryade

Standard

FrutopSourCherryGrekisk Sour Cherryade, Cherryade?! Som i Lemonade? Gud vad fyndigt…

Hur smakar det?
Det doftar riktigt gott av körsbär men inte vilket körsbär som helst. Nej det doftar precis som ett av mina favoritgodisar, ni vet de där gelékörsbären man kan köpa i lösvikt. Smaken är dock lite mera ”kösrbärigare” än doften i det att de smakar lite som tjock körsbärssylt. Till skillnad från en annan grekisk dricka med smak av surkörsbär, så är denna lite syrligare i smaken. Ganska snabbt efter att man svalt drickan så kommer det en riktigt sur smak sköljande över smaklökarna. Nu är det så att jag råkar gilla när det blir lite för surt och det skruvar sig sådär härligt bakom öronen, men det faller kanske inte alla i smaken. Eftersmaken är även den trevlig och smakar som den sura versionen av samma godis, vilket inte är helt fel det heller.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes nere i Grekland och bör finnas i hela landet

Slutsats
Detta var riktigt gott, precis som Louks version av samma smak. Tyvärr tappar den lite mot Louks då den helt enkelt inte hade samma goda smak och syrligheten i denna (om än trevlig) tar ner den lite jämfört med konkurrenten. Men allt som allt var detta riktigt gott och förtjänar ett högt betyg. Hade lätt satt denna på min ”fredagsmys”-lista istället för en blygsam påse godis.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s