Sanpellegrino – l’aranciata

Standard

Sanpellegrino_larancitaItalienska Sanpellegrino vill få oss att dricka apelsindricka på Italienskt vis

Hur smakar det?
Den doftar faktiskt precis som Sana-Sol, vilket är både inbjudande och oroväckande, för det smakar galet koncentrerat av apelsin. Smaken är inte så olik Sana-Sol faktiskt, men den är inte lika potent som nämnda vitaminbomb. En trevlig smak av lätt övermogen apelsin och ganska mild kolsyrning gör att detta nog skulle kunna falla folk i smaken. Man blir mer uppfriskad än översötad i munnen och eftersmaken påminner om färskpressad apelsinjuice med fruktkött. Det enda som är lite av ett hinder för mig är att det är för mycket övermogen apelsin och för lite uppfriskande citrus. Men en helt klart duglig dricka.

Vart hittar jag läskeblasken?
Sanpellegrino har börjat dyka upp i svenska livsmedelsbutiker, så chansen att hitta ett exemplar är tämligen stor. Just denna burken kommer dock direkt från Italien.

Slutats
Italienerna gillar när saker smakar beskt (har detta på säker källa från ett par tvättäkta italienare) så det var med viss skepsis som jag ”satte tänderna” i denna burken. Men det var faktiskt en överraskande god apelsindricka som presenterades. Dock är jag inte så förtjust i apelsindrickor (om det inte är i direkt anslutning till en flottig pizza) så betyget når tyvärr inte högre än medel. Men helt klart en gedigen apelsindricka som jag inte skulle tacka nej till om den erbjöds till min flottiga pizza.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s