Jamaican Style Ginger Beer

Standard

Grace Jamaican Style Ginger BeerFaktiskt aldrig druckit något med ”Jamaican Style” förut, även om jag inte är så förtjust i Ginger Beer så skall detta bli intressant

Hur smakar det?
Det doftar starkt av ingefära, om detta råder det inga tvivel, men den starka doften gör mig orolig för vad som komma skall. Jag tar mig en klunk och ångrar mig genast. Låt mig börja med att säga att jag har druckit en hel del vidriga läskeblaskar i mina dagar, och denna tävlade faktiskt om första platsen (som fortfarande tillhör denna drickan). Det smakar så starkt av ingefära att det börjar bränna i hela munnen. Jag sväljer halva klunken och känner hur det bränner i halsen och upp i näsan. I fullständig panik springer jag till badrummet där jag spottar och fräser samtidigt som jag sköljer munnen. Efter ett par minuters vila känner jag fortfarande hur det sticker i halsen och jag skulle inte ta mig en till klunk även om jag fick betalt för det.

Vart hittar jag läskeblasken?
Inhandlad på ICA Maxi i Jönköping

Slutsats
Jag vet inte riktigt vad jag skall säga, detta är bland det värsta jag druckit. Jag är säkert helt fel målgrupp, om man gillar ingefära till absurdum så är detta säkert en kanondricka. Men för en som mig som endast gillar min ingefära till sushi (och även då kan det vara ganska så potent) så är detta rena råttgiftet. Det är nästan så att jag vill uppfinna ett nytt betyg, en döskalle, men jag håller mig till den vanliga ”kryssburken” och lägger detta till minnet som något av det värsta jag varit med om.

Slutbetyg
laskeblaskburk_nej

Annons

En reaktion på ”Jamaican Style Ginger Beer

  1. RikardBjurenbaäck

    Trevligt initiativ att testa olika läsksorter, men smaken är som baken. Jag upptäckte Grace Jamaican Style Ginger Beer för flera år sedan och köper minst en varje vecka. Faktum är att jag hittade denna sajt när jag Googlade efter om jag kunde köpa hela flak av läsken billigare.

    Som ingefärs-entusiast måste jag säga att denna är en av få där inte hettan från ingfäran tagits bort – det är just den som gör hela upplevelsen. Så jag ger läsken högsta betyg! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s