Fanta – Shokata

Standard

FantaShokataEn blå Fanta med smak av något jag inte har en susning om vad det är, mer spännande än såhär blir det nog inte

Hur smakar det?
Häller upp i ett glas och stoppar genast ner nosen för att försöka lista ut vad detta egentligen är för något. Det doftar bekant, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Påminner lite om fläder blandat med grapefrukt och äpple. Efter första klunken står det klart att det är något citronaktigt i drickan. Det är ganska så syrligt, nästan på gränsen till att vara lite citronskal-beskt. Det finns en viss sötma i drickan som hjälper till att balansera ut syrligheten. En lång stund efter att man tagit sig en klunk så kommer det en eftersmak som påminner starkt om fläder, vilket är ganska så trevligt. Jag önskar bara att det hade smakat mera fläder från första början och inte efter någon minut då eftersmaken är kanon. Lite fel syrlighet för mina smaklökar, nästan lite kinin-känsla över det hela, vilket inte uppskattas.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes i en frukthandel nere i Malmö, men har även skådats i lokala kiosker (dvs inte kedjor såsom pressbyrån).

Slutsats
Jag visste inte riktigt vad som väntade i flaskan. Shokata låter som någon exotisk frukt från Mellanöstern. Men en snabb sökning visade att det snarare handlade om en ordvits à la Göteborgare från Rumänien där de slagit ihop orden för fläder och shock, så det blir väl ”Fanta – Flädershock” på svenska. Något jag inte riktigt håller med om för nog smakade det fläder, men först efter en bra stund. Annars tycker jag bara det smakade som grapefrukt eller något liknande och med en smått besk bismak. Fläder tillhör en av mina sommarfavoriter (iskall flädersaft en varm sommardag är utan tvekan något av det bästa som finns) men denna versionen av fläder föll mig inte i smaken. Det blir tyvärr underkänt för ”Flädershocken”. Jag tar hellre och sodastreamar lite flädersaft i sommar.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

2 reaktioner på ”Fanta – Shokata

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s