Baladin – Spuma

Standard

BaladinSpumaEn läskeblask från ett bryggeri i den lilla byn Piozzo (Italien) som lovar smaker från deras barndom med hälsosamma ingredienser, inget konstgjort här inte.

Hur smakar det?
Åh nej, åh gud nej, inte igen. Italienarna älskar saker som är bittra i smaken och nu snackar vi bitter med stort B. Jag har tidigare haft oturen att dricka ”Chino” från San Pellegrino och när jag stoppar näsan i denna drickan återvänder alla minnen från tidigare nämnda dricka. Jag läser dock saker som ”kinesiska röda rabarber” och vanilj, så förhoppningen är att detta går att dricka. Det går faktiskt nästan att dricka! De första sekunderna när vätskan når smaklökarna är ganska så trevlig. Det är sött, jag känner smaken av citron, möjligen en hint av vaniljen och sen PANG! Där kom smaken av chinotto och drickan är förstörd. Bittert är bara förnamnet, det känns som att man har tagit en munfull av citrusskal och börjat tugga på. Jag känner ingen smak av rabarber, vanilj, citron, apelsin eller de kryddor som utlovas. Chinotto smaken är det enda som dominerar munnen och jag står inte ut med mer än ett par klunkar. Om du smakat Amaro eller Fernet Branca så har du en ganska bra idé om hur detta smakar. Andra jämförelser skulle kunna vara att det smakar som en förgiftad version av Jägermeister, fast med kolsyra.

Vart hittar jag läskeblasken?
Dessa köptes i presentbutiken M&M Living Home i Ljungby. Improteras av: Beriksson.se

Slutsats
Till en början var jag sugen på drickan, för jag visste inte vad Spuma var för något (tydligen italienska för skum) men en snabb googling visade att detta var inget annat än min nemesis till dricka, Chinotto. Detta är 100% dryckeskultur och inget som går hem världen över som Coca-Cola. Jag skulle räkna detta som Italienernas svar på Julmust, det vill säga något man måste ha vuxit upp med för att kunna uppskatta. Det är säkert en välgjord dricka, allt andas verkligen kvalitet från beskrivningen på hemsidan till innehållet och utformningen av flaskan. Men detta är för mig helt odrickbart och jag skulle inte ens önska det på min värsta fiende. Sorry Italien, men det blir ett undvik på denna drickan.

Slutbetyg
laskeblaskburk_nej

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s