Hatakosen Ramune – Chanmery

Standard

RamuneChenmeryJapanska Ramune med sin ”champagnedricka” för barn, känns lite som en japansk version av Pommac i utförandet.

Hur smakar det?
Doften är otvivelaktig av persika, en ganska så syntetisk persika dessutom. Det samma gäller smaken, syntetiskt rätt igenom, men det betyder inte att det är dåligt. En ganska söt smak av persika sprider sig i munnen och är ganska så trevlig, tills man kommer till någon märklig eftersmak. Känslan är nästan lite sträv, som att det finns något surt i drickan i stil med kinin. Men efter ett par klunkar till och lite mera analyserande drar jag
slutsatsen att det är nog mängden sötma i drickan som får mina smaklökar att översvämmas av socker. Vilket tydligen leder till en liten ”kortslutning” så det istället för att smaka sött smakar ”strävt”. Överlag är det dock en ganska så trevlig dricka. Som att dricka de där persikogodisarna från Haribo, på gott och ont.

Vart hittar jag läskeblasken?
Detta exemplar inhandlades på webhallen

Slutsats
Efter en snabb googling ser jag att detta är någon slags ”champagne” för barn att skåla i när det är lite festligt. Ungefär på samma sätt som vi i Sverige köper en tjusig Pommac till barnen att skåla i vid 12-slaget på nyårsafton. Ett alkoholfritt alternativ till festens minstingar helt enkelt. Det roligaste med denna avsmakningen var nog att testa något från Japan, själva upplevelsen av att få en dricka i en plastpåse med skruvkork som sa ”POP!” likt en champagneflaska. Drickan i sig är inget exceptionellt alls, tämligen banal faktiskt. Men det är kul att ha provat (^_^)

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s