Apotekarnes Årsmust 2015

Standard

ApotekarnesArsmust2015Apotekarnes tradition fortsätter med 2015 års upplaga av sin julmust med en hemlig smaksättning

Hur smakar det?
Vi tar oss varsitt glas av den svarta drycken och stoppar genast näsan ner i glaset, så man får lite lagom med skum på nosen. Men på endast doften så går det inte att lista ut vad årets smak är. Första klunken och alla applicerar sin egna teknik för att försöka få fram nyanserna i drickan. Vissa sörplar, andra bälgar och en kör något konstig metod som involverar att ”lufta” drickan i munnen. Men ack, allas olika försök till att få fram nyanserna och gissa sig fram till årets smak går bet. Förslag som kanel, punschpraliner och citrus (som var 2014 års smak) slängs fram, alla utan att det är rätt. Innan avslöjandet så skall det sägas att musten är god, det smakar som en lite godare variant av apotekarnes vanliga julmust. Det känns att något litet extra finns i drickan, men ingen kan riktigt komma på vad det är. Men efter att vi gissat klart och den första flaskan är tom så kollar vi. Kardemumma, står det bakom klisterlappen. Jasså? Det märkte vi inte…

Vart hittar jag läskeblasken?
Finns endast under julen 2015 och säljs i matbutiker.

Slutsats
Apotekarnes årsmust är alltid lika spännande till en början, sen alltid lika ”jahopp…” efter att man smakat. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Det är kul med extra smaker i julmusten men apotekarnes är alldeles för mesiga när det kommer till smaksättningen. Inte ett enda år har någon jag testat drickan med (eller som har delat med sig av sin egna upplevelse) sagt att ”årets smak var lättidentifierad och god!” Nej alla säger samma sak, det smakar som vanlig must med något litet oidentifierbart extra. Kardemumma är en av mina favoritkryddor, de få gånger jag gör kaffe så blir det alltid blandat med kardemumma, så det är riktigt trist att inte känna smaken av denna goda krydda. Betyget blir som vanligt en trea, nästan en tradition det med.

Slutbetyg

Annons

En reaktion på ”Apotekarnes Årsmust 2015

  1. Emma

    Intressant att ingen av er kände kardemumman eftersom jag själv tyckte att kryddan tog över alldeles för mycket och var obehagligt övertydlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s