Dufvenkrooks Julmust Original

Standard

DrufvenkrooksJulmustHerrljunga bjuder i egenskap av varumärket Dufvenkrooks på en julmust i tjusig flaska

Hur smakar det?
Doften finns det inte mycket mer att säga om än att det doftar av julmust, vilket är precis vad det skall göra. Skummandet är det heller inget fel på då brusar till riktigt ordentligt i vanlig julmust manér. Smaken är också av mer eller mindre vanlig julmust dock med skillnaden att den känns lite sötare än vanlig julmust i smaken. Skulle nästan klassa den som att vara nästan lite för söt, men en lite syrlig eftersmak dämpar sötman något så den klarar sig från den domen. Tillsammans med mat (i detta fall viltgryta och sedan thaimat) så upplever vi en lite fruktigare underton på drickan. Vilket uppskattades väl av alla till bords.

Vart hittar jag läskeblasken?
Kan köpas i matbutiker runt jul

Slutsats
Det verkar vara trendigt att sälja julmust i champagneflaska. Och visst är det trevligt att kunna ställa fram en lite tjusigare flaska på bordet när det bjuds på julbord, men i detta fallet kan jag väl inte tycka att innehållet når till en nivå som skulle rättfärdiga flaskan. En helt okej julmust, men det är verkligen inget speciellt med den. Skulle lika gärna kunna vara en Grebbestad eller en Nygårda i smaken. Med ett literpris på 38,60 mot Nygårdas Fatlagrade julmust som har ett literpris på 33,18kr så känns det lite ovärt i och med att det höga priset inte rättfärdigar innehållet. Men för allt del, vill man ha en tjusigare flaska att bjuda gästerna på så är det ingen dålig must att bjuda på.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s