Hatakosen Ramune – Melon

Standard

RamuneMelonJapanska Ramune bjuder på melondricka i märklig flaska

Hur smakar det?
Måste börja recensionen med att säga att detta var en skojig dricka att öppna. Istället för en vanlig skruvkork så sitter det en glaskula fastkilad i toppen. Man tar ett verktyg som finns med i drickans kapsyl och trycker ner kulan. Tjoff! Säger det och plötsligen sprutar det dricka över handen och ner på golvet, explosivt värre. Nu till själva drickan, melon skall det smaka och det gör det väl kanske också. Men ingen melon som jag är van vid. Det känns som en lite omogen honungsmelon (dvs inte så smakrik/söt) blandat med vanilj. Eftersmaken hänger inte kvar speciellt länge heller utan drickan brusar mest upp i munnen (explosivt även där) och när skummet försvunnit så har även smaken gjort sorti. En svag smak av vad jag upplever som vanilj hänger kvar lite längre, men det är verkligen ingen ihärdig smak av melon jag känner.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på webhallen men importeras av zeppinsfoods.se

Slutsats
Det var mera en kul dricka än en god dricka. Den (för mig) exotiska flaskan och metoden som man använder för att öppna flaskan var helt klart det skojigaste. Själva drickan var ganska ‘meh’. Ju mer jag tänker på det desto mera får det mig att tänka på päronsplit än på melon. Men jag är säker på att de har andra meloner i Japan som de är vana vid och att det enligt den inhemska befolkningen smakar precis som melon. En trevlig dricka som du bör se upp med när du öppnar den.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s