Aass Julebrus

Standard

AassJulebrusAnrika bryggeriet Aass från Drammen med sin klassiska röda julebrus, hiss eller diss?

Hur smakar det?
En doft som får mig att tänka på både vanilj och hallon når min näsa när flaskan öppnas. Det påminner mig lite om den ris à la malta vi brukar ha på julafton (som serveras med röd sås). Smakar dock inte något av vaniljen som fanns på doften, utan det smakar lite som hallon, men med någon annan lite småfruktig smak på slutet. Efter ett par klunkar och lite smackande så bestämmer jag mig för att eftersmaken påminner om banan. Vilket är konstigt, för det finns inte ett spår av den frukten i drickan. Men något i smakkombinationen får mig att tänka på en god smoothie med hallon och banan. Eftersmaken är trevlig och har inget av den annars ganska syntetiska hallonsmaken som många drickor dras med. Behöver dock paras ihop med mat, då det är ganska så sött.

Vart hittar jag läskeblasken?
Säljs i Norge under julperioden

Slutsats
Jag är alltid lite skeptisk till just den röda julebrusen. Det skall smaka av hallon, men många gånger blir det något syntetiskt hopkok som inte är speciellt njutbart. Men denna tycker jag verkligen om. Skulle inte ha något emot att ha ett par flaskor på julbordet. Finns egentligen inte så mycket mer att säga än att detta är en av de bättre röda julebrusarna som finns och om du gillar hallon så borde du köpa dig en flaska eller två om du får tillfälle.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s