Zeunerts Julmust

Standard

ZeunertsJulmustEn julmust som mustälskare över hela riket suktar efter varje jul, det är dags att ta sig an den legendariska Zeunerts Julmust och sätta ett betyg

Hur smakar det?
Stoppar man nosen ner i glaset möts man av en lite ”maltigare” doft än gemene must. Även i smaken kan man känna en lite vuxnare smak än på exempelvis Apotekarnes julmust. Varje klunk är lite av en ny upplevelse då musten tycks ändra karaktär efter varje munfull. Ena munfullen så känner jag av en smak av choklad och i nästa klunk har det blivit en smak av kaffe istället. Sött är det också, som julmust skall vara, men den lite kraftigare tonen på drickan hjälper till att motverka sötman samtidigt som den framhäver den. Balansen i musten är perfekt, inte för söt, inte för mörk och med en ljuvlig eftersmak som blandar ihop alla undertoner och smakprofiler till en härlig parad av juliga smaker.

Vart hittar jag läskeblasken?
Finns i de flesta matbutiker som har en inköpare med smak för det goda i livet

Slutsats
Varje år kan man läsa på forum (reddit) och hemsidor/bloggar om hur välsmakande denna julmust är. Hur Zeunerts Julmust för många är synonymt med julen. Jag har själv varit en älskare av Grebbestad och aldrig riktigt förstått mig på Zeunerts. Men i år blev det ett sexpack på ICA och redan efter första flaskan var jag övertygad. Detta är en snudd på perfekt (vanlig) julmust och den förtjänar verkligen sitt nästintill mytologiska rykte som den bästa julmusten i butikshyllorna. Med vanlig så menar jag såklart en julmust som inte lagrats på något speciellt vis (vintage oak från Nygårda) eller fått någon speciell smaktillsats (Apotekarnes årsmust). För vanlig är den inte i någon bemärkelse. En perfekt julmust som för mig är lika självklar på julbordet som julskinkan.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

En reaktion på ”Zeunerts Julmust

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s