Herrljunga Klassisk Julmust

Standard

HerrljungaJulmustKlassiskFörst fick vi en Premium julmust förra året och i år får vi en klassisk från Herrljunga, är det samma must eller?

Hur smakar det?
I vanlig ordning stoppar jag nosen i glaset efter att skummet har lagt sig för att få ett första intryck av vad som komma skall. Det luktar julmust, kort och gott, helt utan några som helst avvikelser. Smaken faller under samma kategori, julmust, helt vanlig julmust. Inget fel på vanlig julmust dock, bara ett konstaterande. För mig smakar detta lika bra/dåligt som en vanlig Nygårda eller Apotekarnes. En bra balans mellan sött och maltigt som gör att den varken är för ”mustig” eller för söt. ”Mustig smak av enbär” enligt hemsidan, men något enbär hittar jag inte. Slut ögonen och detta kan vara precis vilken julmust som helst.

Vart hittar jag läskeblasken?
Finns i de flesta matbutikerna, både i glasflaska och i PET.

Slutsats
Förra året testades Herrljungas Premium julmust, en julmust som gjorde mig besviken och som bara fick en tvåa i betyg. I år (2015) verkar de ha skippat premium och gått på ”klassisk” istället. Om detta är exakt samma julmust men bara med ett nytt namn vet jag inte, men det jag vet är att detta är generiskt och inget speciellt. En helt okej julmust dock som som passar fint till vardags. Men med alla spännande julmustar som finns där ute nu så känns en vanlig must som detta ganska så tråkig. Den gör det den skall, smakar julmust, och det är väl egentligen inget man kan klaga på.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s