Minions Sodavand – Cola

Standard

MinionsSodavandColaDe små märkliga varelserna från Dumma Mej hamnar i en egen läskeblask, lite besviken att det inte är smak av banan…

Hur smakar det?
Doft fanns det verkligen inte mycket av, så vi dyker rätt in i smaken. Smak finns det heller inte speciellt mycket av till en början, utan det skummar mest i munnen och det är först när skummet lagt sig som man kan börja känna smaken av cola. Tänk er colanappar från Haribo, fast kolsyrade och blandade med lite för mycket vatten, så har vi smaken. Det smakar cola, godiscola, men tyvärr ganska så vattnigt. Eftersmaken får mig att känna att jag druckit något med aspartam i sig och mycket riktigt, tittar man i botten på burken står det: Innehåller socker och sötningsmedel. Men överlag så är det en ok smak på drickan. Skummar lite väl mycket och har inte speciellt mycket att erbjuda i form av smak, men inget direkt att klaga på heller.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på en Netto i Danmark sommaren 2015 (när Minions var bioaktuell)

Slutsats
Detta är lite av en lurig dricka. Innehåller socker och sötningsmedel står det nere i botten på burken, vilket inte är helt ovanligt för dansken har fram tills nyligen haft en sockerskatt i landet, så det finns många drickor med stevia. Men tyvärr är det inte stevia i denna. Nej istället har vi: Vatten, glukossirap, socker och aspartam. Tre söta saker och ändå smakar det vattnigt? Nu är varken fruktos-glukossirap, sackaros eller aspartam speciellt farligt, men det känns lite oroväckande att de pumpat i tre olika sötsaker istället för att bara ta en av dem. Speciellt när det är riktat mot barn. Så hur betygsätter man en dricka som smakar ok men som är lite av en katastrof när man tittar på innehållsförteckningen? Det blir ändå en trea i betyg, för det är trotts allt smaken som betygssätts här. Men kanske läsa en gång extra på burken och överväga om du vill ha en gnällig unge som inte fick sin minions dricka eller en unge som trycker i sig 33cl med sött på sött med lite aspartam på slutet.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s