Loka Crush – Apelsin

Standard

LokaCrushApelsinSpendrups förstärker Loka Crush linjen med en somrig smak av apelsin

Hur smakar det?
Doftar subtilt av apelsin faktiskt och inte alls lika ”potent” i doften som de andra Loka Crush har varit. En lite ”blommigare” doft istället för en renodlad doft av apelsin. Smaken är även den ganska så mild av apelsin, kanske för att den är blandad med lite andra frukter. Sött är det inte, snarare som ett uppfriskande vatten med lite smak av apelsin. Som att du är på en buffé och tar ett glas vatten ur karaffen som har ett par apelsinklyftor flytandes i. Drickan skummar ganska rejält när man tar sig en klunk, något som gör att det kan ibland känns som att man sväljer 50/50 vatten och luft, fast paradoxalt nog utan att bli rapig. Smaken av apelsin har lite ”sting” på slutet i form av en viss beska, ungefär som att man blandat i apelsinskal. Ni vet hur en äkta apelsinmarmelad med bitar av apelsin smakar, då har ni denna drickan, fast utan den brutala sötman som kommer med marmeladen. Eftersmaken är nog det trevligaste med drickan. En väldigt trevlig och mild eftersmak av apelsin som ger en riktig fräschör. Men överlag så är det inte speciellt spännande, tyvärr.

Vart hittar jag läskeblasken?
Finns i butik från och med vecka 13

Slutsats
Nu stöter jag på lite av ett problem. Den första vågen av Loka Crush fick överlag inte speciellt bra betyg, 2/5 för samtliga. Detta på grund utav att jag då inget visste om drickorna och trodde att de skulle vara mera läskeblaskiga än de faktiskt var. Nu är jag mer bekant med drickan och vet att den mer liknar ett smaksatt vatten än en läskeblask, så ”besvikelsen” är inte längre ett faktum. Är det gott? Tja, det är trevlig, men inte mycket mer än så. Den smakar som ett kolsyrat vatten (vilket egentligen all läskeblask är, men ni förstår nog vad jag menar) och jag kämpar med att rättfärdiga detta som en läskeblask. Men med det sagt, detta är att anses som en läskeblask, Spendrups själva kallar det för läskedryck och det duger för mig. Betyget får bli medel, nu när jag vet lite mer vad det är för någon dricka. Visserligen är den välgjord, smakar inte dåligt och är förståeligt mild. Uppfriskande var den i alla fall, inget tvivel om den saken!

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s