Fever-Tree – Cola

Standard

FeverTreeColaEn läskeblask som egentligen är avsedd för att vara blanddricka till rom och whisky, men det går säkert fint att dricka som den är också.

Hur smakar det?
Dom skryter om vanilj från Madagaskar på etiketten och det märks tydligt på doften att det är vanilj i drickan. Inte vanilj på samma sätt som en vanilla-coke av något slag, nej det doftar mest av cola med en ganska tydlig underton av fyllig vanilj. Smaken är väldigt trevlig den med och tar med smaklökarna på en liten åktur. Först smakar det av en trevlig cola, inte den sortens banala cola som finns i exempelvis Coca-Cola eller Pepsi. Nej det smakar faktiskt av kolanöt (okej jag har aldrig ätit en kolanöt, men det smakar mer kola än cola om man säger så) och det är vansinnigt gott. Sötman från själva colan blandas väl med den ljuvliga undertonen av vanilj, som kommer smygandes lite lätt efter att man tagit sig en klunk. Eftersmaken pendlar kontinuerligt mellan de båda smakerna och det hela ger ett väldigt friskt, nästan lite blommigt, intryck. Skummar lite väl mycket bara, men annars är det fint.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes på en ICA-Butik, import sköts av Barkonsult AB

Slutsats
Okej detta är inte direkt avsett för att vara något man köper en fredagskväll för att ha till det traditionella fredagsmyset, med soffhäng och chips. Något som återspeglas av storleken (200ml) och det lite väl höga priset. Men man kan väl se det lite som en ”premiumläskeblask” och inte något man bara hinkar i sig till jordnötsringarna. Jag kan verkligen se för mig hur detta skulle funka bra till lite whisky, men här recenserar vi själva läsken och inte något med alkohol i. Som en läskeblask är denna riktigt trevlig och hade den funnits i större flaskor (eller vanliga 33cl burkar) till ett överkomligt literpris hade jag lätt kunnat ta några burkar av denna eminenta cola till fredagsmyset för att sätta lite extra knorr på helgen.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s