Hatakosen Ramune – Kimchi

Standard

RamuneKimchiJapaner är inte kloka! Roliga, men heltokiga. Läskeblask med smak av Kimchi

Hur smakar det?
Det doftar verkligen av vitlök, riktigt potent av vitlök och inte något som helst annat. Smaken är likadan, det är som att man tagit en matsked vitlökspulver och rört ner det i ett glas med ramlösa. Detta för tankarna till ett par Vitlökskarameller från Buttericks som jag fick på någon födelsedag när jag var liten. Efter att smaklökarna mer eller mindre gett upp kommer det en lite söt eftersmak och man tänker att nu kanske dryckens sötma kommer in i bilden för att lätta upp. Icke! Det är dags för chilifrukten att komma in i bilden. Nej det är inte speciellt starkt, men man känner i halsen att det bränner lite, så chili finns det i. I flera minuter efter varje klunk känner man en väldigt stark smak av vitlök och ett litet brännande i halsen. Tills man ger upp och sköljer munnen med vatten.

Vart hittar jag läskeblasken?
Antagligen i Japan, men denna köptes på usagodis.se

Slutsats
Detta blir en slutsats i samma stil som med energidrickan som smakade currywurst. Detta är riktigt märkligt, hur kommer man ens på tanken? I korea vet jag att detta är ett mycket älskat tillbehör i maten. Men som en läsk? Det vore nästan som att göra en läskeblask som smakar bostongurka. Jag kan inte riktigt racka ner på läsken för att den inte levererar, det smakar onekligen av vitlök och chili. Det har gått 15 minuter sedan jag tog den senaste klunken och det smakar fortfarande vitlök i munnen. Skulle jag dricka det igen? Nej. Skulle jag köpa det igen bara för att kunna bjuda en kompis? Ja! Men betyget måste försöka spegla smaken och även om det är en välgjord läskeblask så är det inte för mina smaklökar (och kanske inte för någons smaklökar utanför Korea/Japan?) så det blir tyvärr ett bottenbetyg, för detta kan jag knappt dricka hur kul det än är.

Slutbetyg
laskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s