Dr Pepper – Energy

Standard

DrPepeprEnergyDr Pepper ger sig in i energidrycksbranschen och pumpar sedvanliga 32mg/100ml i sin legendariska läskeblask.

Hur smakar det?
Doften är lite som om någon blandat Dr Pepper med Red Bull. Den klassiska Dr Pepper doften blandat 50/50 med energidricka av det klassiska slaget. Smaken är lite den samma, en blandning av de två tidigare nämnda dryckerna. Men resultatet är inte helt lyckat. Det är som om smakerna tar ut varandra och tillsammans skapar någon form av märklig hybrid. Istället för att smaka Dr Pepper (som enligt mig smakar väldigt mycket som körsbär) så smakar detta istället bubbelgum. Bubbelgum som dessutom har en ganska så syrlig eftersmak som inte helt passar in i smakprofilen. Skummar något alldeles väldigt gör den också. Man tar sig en klunk och genast fylls munnen till häften med skum. Bubbelgummet försvinner fort och lämnar bara efter sig en ganska så syrlig och lite smått otrevlig eftersmak.

Vart hittar jag läskeblasken?
Finns att köpa i de flesta butiker, produceras av Spendrups

Slutsats
När jag såg Dr Pepper Energy så höjde jag på ögonbrynen. Dr Pepper är ju gott, energidricka är ju trevligt, detta kan bara bli bra, eller? Nej, tydligen inte. Den annars så goda Dr Pepper smaken är liksom borta och istället får vi en märklig dricka bestående av bubbelgum och syrlighet. ”Björnklister!” sa mina medsmakare unisont, något jag inte vet riktigt vad det är men tydligen smakar björnklister precis på detta viset. Är detta förfärligt? Nej. Men det är inte speciellt gott och något jag tror jag bara dricker en gång i mitt liv (eller två då jag köpte två burkar). Nej jag tar nog hellre en vanlig Dr Pepper och blandar med en Euroshopper eller något om jag känner för att ha en Dr Pepper med ordentligt med koffein i sig.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

2 reaktioner på ”Dr Pepper – Energy

    • Krille

      Det är mycket socker i all läsk, förutom när sockret är ersatt med sötningsmedel. Det är även mycket socker i mycket annat, juice till exempel, inte alls så nyttigt som Bravo vill ha dig att tro. Skillnaden är att de flesta som dricker läsk vet om att det finns mycket socker i våra läskedrycker. Vi gör ett medvetet val och avstår kanske från godis, fruktjuicer och sötad müsli till förmån för en burk Red Bull lite då och då.

      Allt är farligt om det överkonsumeras, även vatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s