Faxe Kondi Booster – Free

Standard

FaxeKondiBoosterFreeDanska nationaldrickan finns även i en energidryckesform, denna utan socker

Hur smakar det?
Drickan har en tämligen anonym doft när den är kylskåpskall, men efter att den stått framme ett tag och närmat sig rumstemperatur så påminner det lite om bubbelgum och smultron blandat med citron. Själva drickan faller lite under samma beskrivning, när den är kylskåpskall smakar den inte mycket mer än lite citronigt med en viss sötma, en sötma lite åt smultron hållet vilket är mina smaklökars tolkning av vissa sötningsmedel i vissa andra smakkombinationer. När drickan närmar sig rumstemperatur känner man en lite intensivare sötma som ersätter smaken av citronvatten. Citronen (eller vad det nu är) är inte sur, som en Red Bull kan kännas på eftersmaken (att det kittlar lite bakom öronen) utan smakar bara av citron. En rumstempererad Faxe Kondi Booster Free smakar lite som lemoncurd, vilket är gott.

Vart hittar jag läskeblasken?
Verkar ha ersatt Faxe Kondi Blue (som var deras sockerfria variant för några år sedan) finns således i de flesta danska butiker.

Slutsats
Det kan vara svårt att hitta Red Bull i Danmark. Danskarna har istället hyllorna fyllda av antingen Faxe Kondi Booster eller Cult (en dricka som försvann från Sverige) så för oss som helst vill ha en sockerfri energidricka är detta mer eller mindre det enda alternativet. Tur är att denna drickan är god och att den är lätt att få tag på. Är det den godaste energidrickan? Nope. Men den är helt klart en av de trevligare. Om du råkar befinna dig i Danmark och är törstig på energidricka, testa en Booster.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s