7up – Mojito Free

Standard

7upMojito7up blandar sin klassiska dricka med lite mynta och vips så har vi en mojito, genialiskt!

Hur smakar det?
Så fort man öppnar flaskan så känner man doften av somrig, frisk mojito. Det doftar underbart av mynta och lime. Första klunken och jag kan nästan höra änglar sjunga. Smaken är precis som den mest välgjorda mojito man kan tänka sig. Huvudnumret är smaken av mynta, som är i perfekt harmoni med resten av drickan. Ingen ”tandkrämskänsla” här inte, nej myntan är subtil samtidigt som den är dominerande. Limen märks inte så mycket men finns där i bakgrunden med sin lite syrliga sötma och kompletterar smaken av myntablad till perfektion. När jag tittar på flaskan ser jag att den dessutom är sockerfri, vafalls? Sockerfri?! Sötningsmedel?! Det märktes inte i det hela. Det smakar sött på ett behagligt vis helt utan några som helst eftersmaker av artificiella sötningsmedel. (Fast med det sagt, så är jag inte speciellt känslig för sötningsmedel). Innan man vet ordet av det så är drickan slut och jag ser mig om efter en ny.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes i Danmark, sommaren 2016.

Slutsats
Ser jag något som smakar mojito eller mynta så är jag genast eld och lågor. Tidigare testades Sprites nyhet, Sprite Mynta, och med facit i hand borde Spriten gå ner till en trea i betyg i direkt jämförelse med denna drickan. 7up versionen av, mer eller mindre, samma dricka är så otroligt mycket bättre. Och även om Sprite Mynta var med mindre socker än vanlig sprite (sedvanliga 30% så de kvalificerar sig till att kallas för ”energireducerad”) så är denna helt fri från socker och kalorier. Vilket måste ses som ett plus för de som vill undvika ”onödiga” kalorier i vardagen. Smaken på denna drickan går inte in i ”7up med tandkräm” territoriet som Sprite Mynta gjorde. Jag har aldrig köpt en Sprite Mynta igen, trots att jag tyckte den var ganska trevlig. Men 7up Mojito köpte jag dagligen under en semestervecka i Danmark och tog dessutom med mig 10-talet flaskor hem, bara för att ha på lut. Nej, 7up Mojito är klart överlägsen och får fem av fem, nästan så jag vill ge den tio av fem, för den är så fruktansvärt god! Snälla snälla Carlsberg, ta denna drickan till Sverige!

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s