Rockstar – Xdurance

Standard

RockstarXdurance”Låt oss läsa innehållet först, kolsyrat vatten, socker, svart morot koncentrat… va?”

Hur smakar det?
Doften är svårbestämd, det doftar lite som en blandning mellan bubbelgum och äpple/citron/apelsin/citrus/kinesisk rot. En väldigt märklig doft som får mig att pendla mellan ”Hum intressant” till ”vad i hela friden?”. Smaken är minst lika konstig och tar mig genom en hel berg-och-dalbana av smaker. Första smaken som kommer dundrande emot smaklökarna likt bergbanan på Liseberg efter första backen är av riktigt dåligt öl blandat med socker. Det är någon märklig jäst smak som påminner om humle till en början, på ett högst otrevligt sätt. Den lite ”öliga” smaken hänger kvar i några sekunder men lämnar sedan över till något ganska trevligt och fruktigt av obestämd karaktär. Vid det här laget smakar det mest bara sött och man känner sig tämligen belåten. Sen kommer eftersmaken tågande. En lite besk/bitter smak börjar framträda och växlar om vartannat med den ganska så trevliga sötman. Efter att man suttit och tänkt efter en stund så är slutsatsen ”tja, inte så tokigt kanske, en klunk till” och så börjar hela resan igen. Från hemskt till trevligt till tvivelaktigt. En väldigt märklig dricka.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes uppe vid riksgränsen till Norge (Svinesund) i en godisbutik. Importör är sanjogruppen.

Slutsats
Efter att ha tagit mig igenom hela burken så är slutsatsen att jag är faktiskt inte helt säker. När det är gott är det ganska så gott, men när det är hemskt så är det verkligen hemskt. Den där smaken av dåligt avslaget öl blandat med socker som dyker upp i början var verkligen inte något jag tyckte om. Och även om den söta fruktiga smaken som kom efter var ganska trevlig så väger det inte upp för den hemska biten. Nej det är inte det hemskaste jag druckit, men det är nog inte speciellt långt ifrån bottenskrapet heller. Det blir en etta i betyg, då jag inte känner något direkt hot mot min hälsa, bara mot mina smaklökar.

Slutbetyg
laskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s