Ben Shaws – Dandelion & Burdock

Standard

BenShawsDandelionBurdockEn spännande dricka som funnits i en eller annan variant i england sedan medeltiden. Smak av maskros och… kardborre?

Hur smakar det?
Doftar faktiskt lite som en Root Beer, lite åt jenka hållet, fast mildare. Nästan en lite fruktig underton. Smakar lite som om någon blandat root beer med bubbelgum, en oerhört udda och spännande smak. Att det är sött är det inget tvivel om, åter igen för det tankarna åt sötman man får i en root beer. Eftersmaken är dock lite vattnig och känns tam i jämförelse med smaken som varit innan. Men det är väldigt trevlig, försvinnande trevligt då man tar klunk efter klunk tills glaset gapar tomt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på en ICA Maxi, importeras av sanjogruppen.se

Slutsats
När man läser saker som att den innehåller Maskros och Kardborre (Ja, kardborre, Burdock = Arctium = Kardborre Wikipedia) samt att den funnits sedan medeltiden förväntar jag mig något riktigt rotigt som man måste ha vuxit upp på för att tycka om. Men så var inte fallet med denna drickan, den var riktigt trevlig. Jag tycker fortfarande den smakar som en lite snällare variant av root beer som kanske kan gå hem hos dem som tycker att root beer är för mycket jenka för dem.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s