Pibb Xtra

Standard

PibbXtraCoca-Colas svar på Dr. Pepper erbjuder en artificiellt smaksatt läskeblask (vilken underbar slogan…) med smak av ”kryddigt körsbär”

Hur smakar det?
Doftar precis som en Dr. Pepper, jag kan inte finna någon skillnad i doften alls, det doftar Dr. Pepper och inget annat. Smaken likaså, smakar precis som en Dr. Pepper. En trevlig smak av körsbär och lite andra fruktiga smaker som är svåra att placera. Kanelen som det påstås att drickan skall innehålla lyser med sin frånvaro dock. Smaken är väl lite mer åt en bigarrå än ett traditionellt körsbär, vilket inte är mig emot. Den lite ”kryddiga” biten kommer på eftersmaken. Fast det är ingen krydda som chili eller peppar, nej jag känner snarare lite av en mentol effekt i munnen, dock helt utan att smaka något mint alls. Låter man det gå ytterligare ett par sekunder känner man en viss syrlighet i kinderna och på sidan av tungan. Efter varje klunk som går smakar det mindre och mindre, som att smaklökarna inte orkar bry sig längre, en väldigt märklig effekt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes på usagodis.se

Slutsats
Det är lustigt hur de lyckats kopiera Dr. Pepper till denna grad. Den hemliga blandningen av 23 olika smaker verkar vara knäckt av the coca-cola company. Men det finns ett ”problem” och det är att det smakar inte av Dr. Pepper lika länge som en Dr. Pepper smakar Dr. Pepper. Efter ett tag verkar smaklökarna bara ge upp och jag lämnas med en lite otrevlig sur eftersmak i munnen, något som ”originalet” inte gör. Kvällen innan denna recensionen spenderade jag med ett par goda vänner och ett par omgångar Dead of Winter. Som förfriskning hade vi bland annat Dr. Pepper och varje klunk av nämnda läskeblask var lika ljuvlig. Smaklökarna tröttnade aldrig och man blev konstant påmind om vad det var man drack. Här tappar drickan fokus efter halva burken, den känns helt enkelt inte lika välgjord, det känns lite som en piratkopia. Överlag är detta dock en ganska så trevlig läskeblask och en ganska så bra imitation. Men något i receptet har de missat för den fångar inte samma magi som originalet.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s