Bundaberg – Guava

Standard

BundaBergGuavaAustraliensiska Bundaberg läskar med exotisk guava

Hur smakar det?
Guava är ingen frukt som jag ätit, har endast intagit den i flytande form antingen i juicer eller i läskeblask. Så att säga ”detta doftar / smakar guava” kan vara lite svårt. Men min misstanke är att detta är en av de ”renaste” smakerna av guava som jag haft äran att testa, då detta är en läskeblask de gjort på ”riktigt”. Smaken kan närmast beskrivas som en blandning mellan passionsfrukt och stjärnfrukt. En liten stänk av något som påminner om vindruvor finns också. Smaken är speciell och lite svår att placera. Gott, men speciell. Eftersmaken ändrar karaktär lite och helt plötsligen smakar det som om jag ätit en lolipop från Diplom-Is. Varje ny klunk får mig dock att återvända till tanken att det är någon tropisk frukt jag dricker.

Vart hittar jag läskeblasken?
Flaskan köptes i en delikatessbutik på Oslos centralstation, har även skådats på Deli de Luca (även detta Norge)

Slutbetyg
Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker. Det är gott, men inte överväldigande gott. Trevligt skulle jag snarare kalla det. Smaken känns helt naturlig och inte översockrad på något vis. Vilket man måste ge dem beröm för. Men hade jag köpt drickan igen? Nej, jag tror inte det faktiskt. Nu var detta ett fruktansvärt dyrt exemplar av drickan jag köpte (tror jag fick betala 45 NOK för den…) men även om den varit billigare (vilket den säkert är på andra håll) så är det helt enkelt inte en dricka jag känner att det är nödvändigt att återvända till. Genuin och trevlig dock, smaka gärna.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s