The Dirtwater Fox Brewery – Green Apple

Standard

DirtwaterFoxAppleGröna äpplen är gott, själv föredrar jag dock Golden Delicious

Hur smakar det?
Jag skruvar av korken på flaskan, utan att helt ta av den och genast doftar det starkt (och gott) av gröna äpplen. När jag stoppar näsan i flaskan så är det som den mest färskpressade äpplejuicen man kan tänka sig. Jag tar den första klunken och trillar nästan ur stolen. Jag kan nästan inte finna ord för att beskriva denna underbara smak. Drickan gav mig tunghäfta av häpenhet och jag kan inte förmå mig själv att beskriva drickan, eufori är ett ord som dyker upp. En klunk till och försöka att samla tankarna. Det smakar av söta gröna äpplen, inte sådär surt som gröna äpplen för det mesta är associerade med. Inte heller är läskeblasken översötad, balansen på sötman är perfekt och istället för att känna mig sockrad så känner jag mig fräsch i både kropp och sinne. Eftersmaken gör en vacker och lång sorti vilket får mig att sukta efter mer. Inga undertoner av något annat, bara gröna äpplen rätt upp och ned. Det behövs inte mer.

Vart hittar jag läskeblasken?
Detta exemplaret köptes på ICA Kvantum i Lerum, mera info finns på bryggeriets facebook.

Slutsats
Förväntan var att detta skulle bli något lite surt, jag vet inte varför, det står inte sour apple. Men det var misstanken iaf. Istället fick jag en av de mest välsmakande läskeblaskar jag känt på länge. Det är viktigt att poängtera att smaken är bekant som baken, det jag hyllar är kanske något du ogillar. Men för egen del är detta nog top 10 av drickor (vilka de andra nio är vet jag dock inte i skrivande stund). Finner du ett exemplar så köp gärna, ekologiskt dessutom, win/win med andra ord.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s