Jolt Red Eye

Standard

JoltRedEyeLegendariska Jolt cola finns inte längre, men Jolt Red Eye gör det märkligt nog

Hur smakar det?
Det doftar lite som en godisbutik, inte någon specifik doft, utan ett virrvarr av olika ting som brukar finnas i en välfylld godisbutik. Smaken är samma virrvarr av olika godissorter, men tankarna förs främst till olika typer av gelégodis. Jag tänker på de där körsbärsgodisarna som varit en favorit sedan jag var liten och så tänker jag på geléportionen i en Troika (en chokladbit de flesta utanför Norge antagligen inte är bekanta med). Det står att drickan innehåller apelsinjuice, men någon apelsin känner jag verkligen inte av. Det är till en början väldigt sött men efter en liten stund framträder en viss syrlighet, en syrlighet som dock blir kortvarig då sötman går återtåg. Syrligheten kanske vid närmare eftertanke är just apelsinjuicen som försöker tränga fram. Nåväl, det är gott, men inte dundergott. Lite mer än helt okej.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes i Stockholm hos Soda Nation

Slutsats
När jag stegade in i butiken och såg Jolt blev jag helt eld och lågor. Jag har saknat Jolten i många år, ett LAN är helt enkelt inte fulländat utan några burkar Jolt Cola. Men ack, det går inte att få tag på och även substitutet Volt Cola har i perioder varit väldigt svårt att lokalisera. Men hur är Red Eye då? Jovars är väl utlåtandet. Det är en god läskeblask, men kanske inget jag skulle köpa slaviskt varje fredag (eller när det vankades LAN-party) och halsa tills koffeinöverdosen var ett faktum. För mig var det mest nostalgin att få dricka något som heter Jolt igen och med den gamla härliga logotypen på. Brukar inte spara flaskor men denna kan nog få ställa sig till den lilla samlingen burkar/flaskor jag har som ses som lite ovanliga.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s