Cicero – Chocolate Raspberry Truffle Soda

Standard

cicerochokolateraspberrytruffleEn läskeblask som skall smaka hallonchokladtryffel? Spännande!

Hur smakar det?
Stoppar man nosen i glaset (som jag alltid gör) så doftar det faktiskt både hallon och tryffel. Typ en hallonversion av Riesen. Men vad men smaken då? Jo det smakar faktiskt precis som det doftar, som en hallonchokladtryffel. Vid närmare eftertanke så smakar det faktiskt som en kolsyrad version av en norsk choklad kallad Troika. En ganska så ”mörk” smak av hallon, inte sådär sprallig och syntetisk som många hallondrickor smakar. Chokladen är även den ganska så mörk i smaken men utan att bli sträv eller dominerande. En lätt underton av vanilj kompletterar den annars så eminenta smaken och ger en liten fräschör på smaken. Eftersmaken hänger kvar länge och väl på ett högst välkommet sätt. I flera minuter efter varje klunk kan man sitta och ”smacka” men munnen för att känna den goda smaken av hallonchokladtryffel (kul ord). Överraskande gott!

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes av Soda Nation i huvudstaden, ni vet, där knugen bor.

Slutsats
Här kunde det bli hur fel som helst verkligen, när någon leker kemiprofessor och skall göra en något komplex smak kan det lätt bli fel. Men här slog de verkligen huvudet på spiken! Den lite vinröda drickan skummar härligt i glaset när man häller upp och ger ifrån sig en väldigt lockande doft. Smaken är minst lika underbar den. Det är en sådan dricka som man nog tröttnar på efter en flaska, inget man köper flera utav och sitter med en hel kväll. En bra ersättning för den där påsen med lösgodis eller den där chokladbiten på fredagen kanske.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s