Bawls Guarana

Standard

bawlsguaranaoriginalBawls är en energidricka som varit med länge (97) och som i energidryckeskretsar är lite av en legend, flaskan är galet vacker.

Hur smakar det?
Doften är lite åt citrus hållet, inte riktigt som en 7up eller sprite men åt det hållet, fast med en lite bubbelgumaktig sötma. Smaken är till en början ganska så citrus den med, påminner faktiskt väldigt mycket om Faxe Kondi, danskarnas nationaldricka. Efter den korta smaken av citrus kommer en smak som antagligen är guarana och det är en smak jag inte riktigt kommer överens med. Det blir nästan lite beskt i munnen, som att jag tagit ett bett av ett citronskal. Jag får genast associationer till kinin, min nemesis, men något sådant hittar jag inte på innehållet. Vid varje klunk känner jag först den goda smaken av obestämd citrus, men sen kommer den lite beska eftersmaken dundrande och förstör faktiskt hela smakupplevelsen. Det är som om schweppes gjort en energidricka.

Vart hittar läskeblasken?
Köptes hos Soda Nation i Stockholm.

Slutsats
Jag hade inga förväntningar egentligen, ingen aning vad denna drickan skulle smaka. Hoppades på någon Red Bull liknande smak. Men istället så är det en ganska så unik energidricka som jag tyvärr inte kommer överens med. Sen var det detta med koffeinet, det är inte så jätte mycket i. En Bawls innehåller 64mg koffein, medans en Red Bull innehåller 80mg. Och bara för skojs skull kan vi slänga in att den i Sverige olagliga drickan Cocaine innehåller hisnande 280mg koffein. En dricka som fick mig att ha hjärtklappning och tunnelseende. Men nu hamnar vi lite ”off topic”. Bawls är en klassisk energidricka som bör respekteras och det gör jag. Tyvärr kommer dess unika smak inte överens med mina smaklökar och betyget blir således precis under godkänt. Men hade jag satt betyg för flaskor så hade den fått 5/5, fullkomligen älskar den!

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s