Dad’s Old Fashioned Root Beer

Standard

dadsrootbeerEn root beer som går hand i hand med dåliga pappaskämt: ”Honung? Det är en biprodukt.”Någons Pappa

Hur smakar det?
Skruvar av korken, stoppar ner nosen, jo nog doftar det root beer. Första klunken är trevlig, känner en härlig smak av ”jenka” (som väl egentligen är lakritsrot och sarsaparill) och det smakar precis så som en root beer skall smaka. Det är en ganska så söt dricka och det är mera som ett godis än en läsk man tar till maten. Eftersmaken är inte speciellt långvarig utan försvinner efter bara en liten stund, där andra root beers kan ligga kvar ett tag och läska en lite extra. Vilket förvisso ger en lysande anledning att ta sig en klunk till av denna goda dricka. Sötman och aromerna i drickan känns ”genuina”, inget lågpris här inte, bara kvalitet från start till slut. Skummar ganska rejält vid varje klunk, så bli inte för ivrig, risken är att du får munnen full av skum.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på Soda Nation i Stockholm.

Slutsats
Först och främst så gillar jag verkligen looken på denna läskeblasken. Starka klara färger och en stilren bild. Av någon anledning tänker jag på Duff (ölen från The Simpsons) när jag tittar på flaskan. Själva innehållet var även det väldigt trevligt. Smakerna känns äkta, det känns som att någon kommit på ett bra recept och att de behandlar receptet med respekt genom att använda fina ingredienser. Tankarna förs genast till en av mina absoluta favoriter när det gäller Root Beer, Boylan, en läskeblask jag ibland köper på ICA när helgen stundar. Jag skulle säga att dessa är jämbördiga, fast Dad’s vinner med en hårsmån tack vare att flaskan ger ett visst intryck av exklusivitet som Boylan saknar. Riktigt fin läskeblask detta.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s