Capt’n Eli’s Cola

Standard

captneliscolaYo, ho, ho and a bottle of, cola?

Hur smakar det?
Doften är ganska så märklig, i alla fall för en cola. Det doftar blommigt, det doftar lite honung och en aningens fruktigt. Nästan som övermogna gula päron. Smaken är minst lika märklig som doften. Istället för att smaka som en mera traditionell cola har vi inslag av honung och päron. Man kan känna lite lätt att det finns en kolanöt där mitt i blandningen, vilket är fascinerande då det finns så många andra smaker att tävla med. Just smaken av honung är nog det mest slående med denna drickan. Det finns ingen honung i per innehållet och det står bara ”natural cola flavor”, vilket inte är så specifikt. Är det gott då? Ja faktiskt så är det väldigt gott. Den mycket speciella sötman känns väldigt lätt, den har en frisk eftersmak som är lite syrlig och den känns verkligen ”blommig” i smaken. Som att jag sitter i en dunge med blomstrande fruktträd en härlig sommardag. Av någon anledning så kittlar det lite lätt på tungan efter varje klunk.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på Soda Nation i Stockholm.

Slutsats
Förväntan var en klassisk cola, kanske en lite ”vuxnare” cola i stil med Volt. Istället fick jag en överraskning i form av en uppfriskande, blommig cola med en stark närvaro av vad som främst kan beskrivas som honung. Drickan tog mig inte riktigt till havet utan snarare till en blomstrande skogsdunge där jag satt och svalkade mig i skuggan från träden med en lätt bris susandes genom träden. Det kan inte bli annat än en fullpoängare eftersom den är såpass annorlunda. Men det är kanske lite det som är problemet med den också. Man förväntar sig en cola men får något väldigt annorlunda. Förhoppningsvis blir det en trevlig överraskning för annat folk som dricker den också. Måste helt klart upplevas.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s