Bomba Blue Energy

Standard

bombaenergyblue2I läskeblasks begynnelse recenserades denna drickan, nu när den kommit till Sverige är det dags för ett återbesök och se om det går bättre denna gången. [Recensionen från 2010]

Hur smakar det?
Ingen aning vad drickan ”skall” smaka, då det saknas info både på flaskan och på hemsidan för drickan, det står bara blue överallt. Något fruktigt är det iaf på doften och tack vare den blåa färgen luras jag (kanske) till slutsatsen att det skall likna blåbär. Smaken är minst lika svårbestämd som doften. Men det smakar på något vis ”blått” och jag tror mig känna vibbarna åt samma håll som en gammal festis, blueberry, som fanns när jag var yngre. Om vi drar slutsatsen då att detta skall smaka blåbär, hur är smaken? Jo det är sött och trevligt, smakar inte på något vis riktiga blåbär men mera av den klassiska essensen som godistillverkare brukar använda sig av när de vill likna det lilla blåa bäret. Drickan har en ganska häftig syrlighet till sig och efter varje klunk hajar man till lite. Men det är inte såpass syrligt att det blir obehagligt. Överlag ganska så trevligt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Detta exemplaret köptes på usagodis.se men de har även skådats på webhallen

Slutsats
När läskeblask precis skulle starta drog jag med ett par goda vänner till Danmark över dagen. Vi vandrade in i en butik vid kajen i Fredrikshamn, en butik som höll på att stänga ner för gott, och på en vit hylla stod en enda flaska av Bomba Energy Blue. Jag fastnade såklart för den speciella flaskan och den något giftiga färgen, tog hem drickan och skrev en recension. Drickan sågades vid knäskålarna, gick knappt att dricka. Blev ett kryss i betyg med en varning att hålla sig långt borta. Om detta var för att läskeblask precis låg i startblocken och sinnena inte vidgats nog ännu, eller om drickan faktiskt var så hemsk då (antingen tack vare ändrat recept eller att flaskan jag kom över stått där på tok för länge) kan jag endast spekulera i. Men efter dagens test kan jag med säkerhet säga att detta inte är en dricka som förtjänar ett så dåligt betyg. Detta är en ganska så medelmåttig dricka när allt kommer omkring. Smaken är inget speciellt, åt något håll. Men att gå från minus ett till en trea i betyg är inte fy skam. Den tidigare recensionen får stå kvar, som ett monument för hur sidan (och kanske drickan) har utvecklats under åren.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s