Red Bull – The Orange Edition

Standard

redbullorangeeditionKlassiska Red Bull sportar det holländska kungahusets färg, fast det har nog med apelsinsmaken att göra och inte med någon hyllning till monarkin, eller?

Hur smakar det?
Detta är en apelsindoft som av någon anledning får mig att tänka på badskum, badbomber, ansiktskrämer och allt annat som säljs på The Body Shop. En väldigt ”lätt” och smått parfymerad apelsin till skillnad från exempelvis Fanta. Smaken är faktiskt fortfarande på body shop planet. Istället för att smaka som Fanta (eller någon annan klassisk apelsindricka) smakar det 100% påhittad (läs: artificiell) apelsin och ingenting annat. Jag tycker även den har lite av en tvålig eftersmak. Drickan känns även blaskig, vattnig, som att någon blandat saft men råkat ha i lite för mycket vatten. Det finns en ganska syrlig eftersmak till drickan, som väl kanske går hand i hand med citrus, men det är lite mera citron än apelsin. Eftersmaken är märkligt nog snudd på obefintlig. Men efter ett antal klunkar verkar mina smaklökar hissa vit flagg då det blir någon besk bismak längst bak på tungan som jag inte alls uppskattar.

Vart hittar jag läskeblasken?
I skrivande stund finns den i de flesta butiker (denna köptes på en ICA)

Slutsats
Nej tack, inte en gång till, det räcker gott och väl med en burk. De missade totalt på vad en apelsinläsk skall smaka i mitt tycke. Istället för sötsliskig apelsin fick vi en kemisk sörja som känns lite som om någon tagit vatten, lagt i tre klickar body butter med apelsindoft och sedan satt allt i en soda streamer. Det var endast tack vare snålhet som jag tömde burken, annars hade den åkt ut i vasken efter att den fått stå i några timmar, odrucken, vid datorn. Inte det värsta jag druckit, men helt klart en av de sämsta Red Bull sorterna jag smakat. Tacka vet jag The Blue Edition, den är kanon!

Slutbetyg
laskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s