Hammars Bryggeri Julmust

Standard

hammarsbryggerijulmustHammars Bryggeri från toppen av Vättern har skickat sin version av julmust, så det är bara att korka upp och smaka!

Hur smakar det?
I vanlig ordning genomförs testet med ett glas Apotekarnes som en direkt jämförelse till den mest generiska julmusten på marknaden (läs måttstock). Vi börjar med doften och redan där kan man känna en markant skillnad mellan mustarna. Första sniffen blir Apotekarnes, doftar julmust, sen doppar jag nosen i glaset med Hammars Julmust och oj vilken skillnad! Hammars doftar så mycket friskare och inbjudande. Går jag tillbaks till glaset med Aptoekarnes doftar det nästan lite unket, som en källare typ. Även smaken är det en tydlig skillnad på. Apotekarnes smakar Apotekarnes, ganska så tråkigt, ingen vidare trevlig eftersmak och inte någon trevlig sötma heller. Här levererar Hammars istället en oerhört smakrik julmust som känns mycket lättare (ljusare) i smaken än den tunga julmusten från carlsberg. Det är en betydligt sötare julmust än man är van vid, men inte på ett sätt att det blir för sött. Jag känner en underton som får mig att tänka på knäck och lite småbränt farinsocker. Eftersmaken är även den upplyftande och känns frisk trotts all sötma. Den är inte lika maltig som andra julmustar kanske kan kännas utan alla smakerna står verkligen i harmoni med varandra. Väldigt gott och juligt!

Vart hittar jag läskeblasken?
Har tidigare köpts i trakten av Jönköping, men finns bland annat på: ICA Focus på Åvägen, Berntssons & Sundgren samt Grönsakslandet Majorna (samtliga butiker finns i Göteborg).

Slutsats
Vi blev skickade två flaskor av julmusten och korkade genast upp den första flaskan och drack för sig själv, det vill säga utan en direkt jämförelse till en annan julmust. Och just då kändes det helt ärligt bara som en vanlig julmust, gott men inget speciellt. Men när det var dags för recension och ett glas Apotekarnes stod bredvid märktes verkligen skillnaden. Apotekarnes är sveriges i särklass mest sålda julmust, men den är (enligt mig och många fler) inte speciellt god. Väl då att det finns alternativ för den som vill vidga sina vyer och julmusten som kommer från Hammars Bryggeri är verkligen ett bra alternativ på julbordet. Om du hittar julmusten från Hammar så köp gärna en Apotekarnes och ha som referens, det är mycket lättare att uppskatta hantverket som ingått i Hammars julmust då.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s