Hammers Bryggeri Julmust Light

Standard

hammarjulmustlightFrån Hammars bryggeri kommer en julmust för den som vill spara in på sockret i jul

Hur smakar det?
Jämfört med Apotekarnes Julmust Light så doftar denna en gnutta mer som vanlig julmust än Carlsbergs variant, vilket bådar gott. Smaken är dock inte riktigt lika julmustig som doften, det smakar faktiskt lite mera som Tab X-tra än en julmust. Jag känner inte mycket av den karaktäristiska julmustsmaken, ingen större närvaro av varken malt eller humle och när man dessutom plockar bort sockret finns det inte så mycket kvar. Efter varje ny klunk tycker jag mig ana en lite mer framträdande smak av julmust, men det är fortfarande ganska så svagt. Eftersmaken är till en början som om jag druckit en light cola av något slag, men ger man det en halvminut kommer det faktiskt en julmustig eftersmak som ger drickan ett lyft. Sötningsmedlet är inte lika påtagligt som i Apotekarnes variant, men det märks ändå ganska så tydligt att det rör sig om något annat än socker. Eftersmaken har en ganska så ”aspartamig” eftersmak, som inte gör mig något, men som kanske kan vara lite av en breakdealer för andra.

Vart hittar jag läskeblasken?
Har tidigare köpts i trakten av Jönköping, men finns bland annat på: ICA Focus på Åvägen, Berntssons & Sundgren samt Grönsakslandet Majorna (samtliga butiker finns i Göteborg).

Slutsats
Precis som med Apotekarnes lightvariant av julmusten är utlåtandet: dugligt. Jämfört med den sockrade varianten av samma julmust så är detta ett nedköp, om detta råder det inga tvivel. Men satt för sig själv, som en lightprodukt och emot en konkurrerande dricka så är det helt okej. Kanske hade det varit en idé att välja en produkt som stevia istället för aspartam och sackarin. Om inte annat för att särskilja sig lite från Apotekarnes. Men överlag, ett helt okej alternativ för den som vill ha något lättare efter att ha frossat i både knäck och ischoklad under julhelgen.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s