Jolly Rancher Soda – Grape

Standard

jollyranchergrapeGodiset Jolly Rancher i flytande form med smak av vindruva

Hur smakar det?
Som vanligt med grape drickor så doftar det inte alls som vindruvor, men varför skall vi gå in mera på i slutsatsen. Det doftar dock klassiskt av amerikansk grape soda och känns lockande. Smaken är även den precis som den skall vara. Smakar inte som någon vindruva vi är vana vid och smaken är lite som viol då den lätt kan uppfattas som lite ”tvålaktig” i smaken. Nu råkar jag gilla viol och störs inte så mycket av associationen till tvål i det sammanhanget. Drickan har en liten syrlighet till sig, som passar bra då vindruvor helt klart kan vara syrliga i smaken. Sötman är välbalanserad och ger inget översötat intryck. Eftersmaken är trevlig den med, inga nya toner av andra smaker, bara en sakta avtagande smak av vindruvan. God dricka, även om den inte får mig att bli speciellt salig.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på usagodis.se

Slutsats
Okej, varför smakar inte detta som de vindruvorna vi är vana vid? För att denna smaken är gjord med druvan kallad Labruskavin (Vitis labrusca) en druva som är vanligt förekommande i usa och kanada. Medans vad vi är vana vid här i europa är ”bordsdruvor” (Vitis vinifera) och dessa druvorna har en helt annan smak till sig. Så där har vi förklaringen och det gör det hela lite vanskligt att säga om detta är en bra representation av en läskeblask med smak av vindruva. Men ställt emot andra ”grape” drickor så är den helt i mitten, varken bra eller dålig, helt okej, men inget man skulle gå över stock och sten för att få tag på. Nu är det såklart subjektivt, grape soda kanske är det bästa du vet och då är det såklart en helt annan story. Men för mig är detta en dricka som förtjänar en trea i betyg, vilket inte är att se som ett nederlag, godkänt är ett bra betyg.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s