Løiten Julebrus

Standard

En klassisk röd julebrus i litet utförande

loitenjulebrusHur smakar det?
Doftar oerhört intensivt av hallonsoda, vilket är den vanligaste smaken på just röd julebrus i Norge. Smaken är lika intensiv som doften och det är ganska typiskt för en lite ”billigare” julebrus, att de öser på något alldeles väldigt med smaken. Smakar precis som om någon bara tagit och ”läskifierat” ett hallongodis, väldigt sött och väldigt intensivt. Drickan är på gränsen till att kännas lite ”kemisk” men saknar den annars karaktäristiska syntetiska eftersmaken som en dålig hallondricka kan ha. Eftersmaken är faktiskt det trevligaste med hela drickan då det i någon minut efter varje klunk smakar behagligt av hallon, vilket får den annars lilla flaskan (33cl) att räcka lite längre. Det enda negativa med drickan är väl att den, som många andra hallondrickor, skummar något alldeles väldigt vid varje klunk. Mycket kolsyra i denna drickan.

Vart hittar jag läskeblasken?
Detta exemplaret köptes på gottebiten, beläget i köpcentret Nordby

Slutsats
I ärlighetens namn förväntade jag mig en riktigt syntetisk hallondricka som skulle få mig att rynka på näsan. Men jag blev positivt överraskad av den ganska så behagliga smaken av hallon som drickan erbjöd. Nu är den röda julebrusen inte alltid min favorit (föredrar gul eller ”guld” som den även kallas) men detta är ändå för mig synonymt med julen och allt som hör den till. Betyget blir godkänt, för det är inte en dricka jag skulle åka specifikt till Norge för att köpa (som Hamars julebrus) men en dricka jag mycket väl kan tänka mig att ta ett par flaskor av när jag ändå skall ha lite annat.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s