Monster Ultra Citron

Standard

monsterultracitronMonsters ultra serie i gul tappning med smak av citron, allt i en oerhört vacker burk.

Hur smakar det?
Det står citron på burken men det doftar inte citron, det doftar clementin, vilket såklart är besläktat på något vis (citrus, vi behöver inte gräva djupare) men ingen citron. Jag tar mig första klunken och tänker åter igen, clementin, en lite omogen clementin förvisso, men ändå en clementin. Men ju mer jag smakar desto mer påminner det mig om citron, vilket är bra. Det är en sötare citron än andra drickor, den är inte sådär syrlig som en citrondricka kan vara (speciellt lemonad) vilket jag kan uppskatta. En reaktion som händer nästan på en gång är att jag efter varje klunk måste harkla mig lite, då jag känner mig lite slemmig i halsen. Detta är för mig vanligt förekommande med citrondrickor, så inget att gnälla över, bara ett konstaterande. Efter en stund slutar dock drickan vara intressant, smaklökarna vänjer sig och sötman försvinner allt mer. Kvar finns bara syrligheten och eftersmaken av citron. Fortfarande duglig, men inte lika kul.

Vart hittar jag läskeblasken?
Verkar i skrivande stund vara exklusivt till axfood (willys, hemköp, tempo) då den inte skådats i andra matbutiker (och verkar inte heller finnas i icas beställningssortiment enligt personalen)

Slutsats
Monsters Ultra serie tillhör en av mina favoriter, så när jag hittade denna blev jag självklart lite exalterad. ”Korkar” upp drickan och visserligen så är det ganska så trevligt, men charmen försvinner ganska fort. En dricka man kan jämföra med är Burn Lemon Ice, en dricka jag först hittade i Danmark men som nu letat sig in på den svenska marknaden. Lemon Ice är en underbar dricka och om jag skulle stå och välja mellan denna lightdrickan eller en sockrad variant (burn) så hade jag lätt valt Burn. Inte för att jag har något problem med sötningsmedlet i Monster Ultra (Sukralos) utan för att Burn helt enkelt är mycket godare.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s