Gojoy Energy Drink

Standard

gojoyICA ersätter sin Euro Shopper Energy Drink med Gojoy Energy Drink, samma dricka ny burk?

Hur smakar det?
För att kunna göra detta smaktest så kör vi med både en Euro Shopper och en Gojoy sida vid sida. Doftmässigt så har Gojoy en behagligare doft, där Euro Shopper istället har en lite skarpare, lite mera kemisk doft än den nya drickan. Doften på gojoy kan närmast beskrivas som mild bubbelgum. Även smaken är lite annorlunda, men inte mycket, det handlar om nyanser. Euro Shopper drickan har en lite strävare lite mera råbarkad smak, som om någon slängt ihop ingredienserna utan att ta de åtgärder som krävs för att göra smakupplevelsen len och behaglig. I fallet Gojoy smakar det betydligt trevligare och initialt påminner det om ett svagt bubbelgum. Men sen kommer eftersmaken och då är drickorna mer eller mindre jämbördiga. Eftersmaken är sträv och påminner om favoritexemplet Battery, en eftersmak som lämnar en lite slemmig i halsen så man kanske måste harkla sig en gång. Nu vet jag att detta inte låter speciellt gott, men det är en av mina favoritegenskaper med just Battery, den härliga strävheten som infinner sig efter varje klunk något som inte är riktigt lika påtagligt i Gojoy men som finns där. Allt som allt är Gojoy en helt acceptabel smakupplevelse.

Vart hittar jag läskeblasken?
Ersätter som sagt Euro Shopper Energidricka och är ICAs egna märke, så skickas således ut per automatik till samtliga ICA butiker.

Slutsats
Först när jag såg Gojoy i butiken trodde jag det var en ny dricka, nu är det en ny dricka, men en dricka av någon annan än ICA. Det var först när jag fick tag i ansvarig för avdelningen det avslöjades att detta var ICAs nya lågprisdricka. Får lågpris det är det, jag betalade 9,90+pant för 500ml, vilket är snuskigt bra. Är det bättre än den gamla drickan då? Ja, jag tycker faktiskt det, inte natt och dag, men en klar förbättring. Sedan om det är 100% subjektivt i och med att man vet vad man dricker är svårt att säga. Jag försökte vara så rättvis jag kunde genom att dricka bägge drickorna sida vid sida. En grej att notera dock när det gäller dessa drickorna överlag är att de är hälften så potenta som andra energidrickor, 15mg/100ml koffein där alla andra (typ) har 32mg/100ml koffein. Föregångaren har en lite stökig historia, med nylanseringar och förändringar i receptet som tog den från en god dricka till en ganska så dålig. En etta i betyg fick den nya versionen av Euro Shopper Energy Drink då, vilket kanske var lite väl hårt, men gott var det inte. Gojoy seglar istället upp till ett medelbetyg för det är en medeldricka smakmässigt, men priset väger tungt och gör att den säkrar sig i mittfåran.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s