MUG – Root Beer

Standard

Maskotten för denna Root Beer är bulldoggen som håller i ett glas Root beer, vad heter maskotten? Han heter Dog, bättre fantasi än så hade dom tydligen inte…

Hur smakar det?
Doftar helt vanlig root beer, inga undertoner eller andra nyanser. Smaken är lika standard den, men en standard root beer är verkligen inte fel! Härligt sötsliskig smak av jenka och sötman är verkligen robust. Isoglukos istället för rörsocker, vilket märks, men root beer skall vara sliskigt. Vid varje klunk byggs bara sötman upp mer och mer i munnen och i ärlighetens namn blir man lite trött på den när man är 3/4 igenom burken. Men när en dricka ändå håller såpass långt ner i burken får det ses som ok. Ingen fräschör på slutet, bara socker, vilket såklart bidrar till att man inte riktigt mäktar med drickan med samma entusiasm från start till slut. Kolsyran är lite klen, men ändå inom acceptabla ramar.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes på coopers candy men har skådats i butiker med asiatiskt tema i Göteborg av någon anledning.

Slutsats
En root beer som är standard standard, tänk dig A&W eller Dr Browns. Verkligen inget fel på standard, tar hellre en standard root beer än en bra apelsinläsk alla dagar i veckan. Vill man ha en root beer till standardutförande till standardpris (för importer) så är detta ett lika bra val som många andra. För det lilla extra rekommenderas fortfarande Boylan eller Barqs.

Slutbetyg