Hammars Bryggeri – Julmust Apelsin

Standard

Julmust med tillskott av apelsin, tja, varför inte?

Hur smakar det?
Likt sin kardemumma variant doftar denna julmusten inte speciellt mycket till en början. Inte ens när man slår upp den i glaset och det skummar känner man någon starkare doft av julmust eller än minder av apelsin. Smakmässigt så smakar det först vanlig julmust, men känns inte lika söt som originalet och kardemumma varianten. Den är en aningens ”vattnigare” vilket kanske har med apelsinen att göra. På tal om apelsinen så känner jag den inte alls till en början men några sekunder efter att man svalt kommer apelsinen som jultomten ner genom skorstenen. Fast det liknar lite mera hur Jack Skellington kraschar ner på hustaken i filmen Nightmare before christmas. Det smakar inte så mycket apelsin som det smakar apelsinskal. Ganska så besk smak av apelsinskal som förstör lite för den något svaga julmusten. Kan inte påstå att det är en speciellt rolig eftersmak jag känner, beskan är för mycket. Oklart varför sötman upplevs som mindre då det skall vara samma mängd socker i men något är off med drickan.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes på unbooze.se men bör finnas i andra välsorterade butiker.

Slutsats
Efter att ha arbetat mig igenom 3/4 av flaskan är det inte lika mycket apelsinskal längre. Istället är det lite vattnig apelsinsaft blandad med julmust och helhetsintrycket är blaskigt. Den är inte lika god som originalet och inte på långa vägar lika god som kardemumma varianten. Nu kan det vara för att apelsin överlag inte tillhör någon av mina favoriter, men detta är inte ens en speciellt god apelsin. Nytt recept står det på deras flaska och kanske behöver de skruva lite extra på smaken inför nästa säsong. Eller så tycker apelsinälskare att detta är perfekt. Nej den är drickbar men det är ingen njutning.

Slutbetyg

Annons