Nya Victoria – Julmust

Standard

Från bryggeri i Falköping, med en… hipster tomte? Jaja han ser julig ut iaf, låt se om drickan är julig den med

Hur smakar det?
Doftar precis som vilken julmust som helst, vilket inte är helt fel. Ganska mildt kolsyrad, inte mig emot då det gör den lite mer lättdrucken än andra julmustar. Smaken är traditionell julmust, känner inget som sticker ut åt något håll. Sötman är ganska trevlig och lite floral i smaken. Men som sagt, julmusten har inget speciellt som får den att sticka ut. Den känns en aningens lättare än andra julmustar, kan ha med den lite mildare kolsyrningen att göra. Eftersmaken känns lite ihålig, som om något fattas. En viss underton av någon kryddning dyker upp som jag inte riktigt kan placera. En helt okej julmust dock.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på supersoda.se

Slutsats
Det är alltid kul när mindre bryggerier gör sin egen variant av en populär dricka. Ibland skruvar de till det med någon speciell smak och ibland är det ”bara” en vanlig julmust. Denna drickan faller under det sistnämnda exemplet. Inget speciellt stiger fram med smaken utan det är helt enkelt en vanlig julmust. Supersoda anger att den skall vara fylligare och mustigare än vanlig julmust, nja, den är ganska vanlig. Och för att ligga runt 30kr flaskan tar jag likväl en Nygårda på glasflaska och har mer eller mindre samma upplevelse.

Slutbetyg

Annons