Cuba Cola – Zero – Lakrits

Standard

Klassikern Cuba Cola tar bort sockret och tillsätter lakrits, hiss eller diss?

Hur smakar det?
Doftar mer kryddigt än lakrits, spontant tänker jag japansk curry, vilket ju är helt fel. Nej det luktar verkligen inte som någon lakrits jag känner igen, som sagt, mera kryddigt. Smaken är desto mera åt lakritshållet dock, men jag kan inte skaka liknelsen till japanska Golden Curry. Ju mer jag dricker desto tydligare blir lakritssmaken. Den är inte speciellt påträngande utan ligger mest i bakgrunden till den annars så smaklösa colan. Lite åt bränt socker hållet på vissa undertoner. Sötlakrits då såklart, inget salt här inte. Sötman är väldigt trevlig och len. Märks inte speciellt mycket att det är en light-dricka sötat med aspartam. Den enda egenskapen drickan har som får mig att tydligt märka att det är en light-cola är att det skummar så förbannat vid varje klunk man tar. Men smakmässigt är detta väldigt trevligt och faktiskt något jag lätt kan tänka mig att köpa igen.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på 7-eleven, men kanske dyker upp i matbutiker / andra kiosker inom en snar framtid?

Slutsats
Lakrits i läskeblask är inte så konstigt, det har funnits renodlade lakrits drickor i Sverige förut. Namnet var Big Ben och den höll endast ett par veckor på marknaden innan den slutade säljas, kanske ingen hit då. Men julmust från Roslagens Brygghus med lakrits var en fenomenal hit, likaså en energidricka från Tyskland, Energy Drink Lakritz. Men här har vi kanske ingen direkt fullträff, det är gott men inte så gott att jag kommer minnas drickan om tre år. Mer än att jag inte tyckte illa om den. Ett kul experiment av Spendrups och jag applåderar modet att testa något nytt, speciellt med en sådan klassiker som Cuba Cola. Misstänker dock att allmänheten inte kommer köpa i den mängd att vi får se den igen, så passa på nu om du är intresserad.

Slutbetyg

Annons