Coca-Cola – Quebec Maple

Standard

Från lönnsirapens förlovade land kommer det en Coca-Cola med sagda sirap, kan väl inte bli annat än bra?

Hur smakar det?
Doftar faktiskt inte som en helt vanlig Coca-Cola, det är något med sötman i doften som är annorlunda. Nu är inte lönnsirap något jag direkt får i mig ofta, men nog känns det lite som att det är någon sirapsdoft på drickan? På smaken märks det omgående att det är något speciellt med denna drickan. Närvaron av lönnsirap är påtaglig och fullständigt ljuvlig. Initialt känner man Coca-Cola smaken, men mer lik den Mexikanska colan än den svenska. Lite brända toner av karamell och riktigt socker. Sen kommer smaken av lönnsirap och det med besked! En helt magisk smak av den sötaste och mest magnifika lönnsirapen tar över drickan. Det är lite som att de kanderat Coca-Cola, vilket ju låter helt sjukt, men det är bästa sättet att beskriva det på. Sötman närvarar och bjuder på många olika nyanser och nivåer, det är som att ha en kanadensisk parad tågandes genom munnen. Eftersmaken hänger kvar ett bra tag och blandar sig väl med den också så angenäma smaken av Coca-Cola. Smakerna liksom byts av lite då och då. Efter varje klunk sitter jag med ett fånigt flin och ett oerhört välbehag i kroppen.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes på drakfrukt.se där den tog slut vansinnigt fort.

Slutsats
Kan det verkligen bli så bra? Är det verkligen någon märkbar smak av lönnsirap eller är det bara en gimmick och någon lite extra sötma på sin höjd? Nej detta är magiskt på alla fronter! Från den fina flaskan som stoltserar med sitt innehåll till det underbara innehållet. Utan tvekan den absolut godaste Coca-Colan jag någonsin smakat. Fem av fem räcker nästan inte i betyg, här hade det behövts en extra växel. Cirka 50 spänn flaskan var det lätt värt. Ser du denna drickan så skall du verkligen inte tveka, för det kommer inte jag göra nästa gång iaf!

Slutbetyg

Annons