Dr Pepper – Strawberries and Cream

Standard

Doktorn blandar till en dricka som låter himmelsk och somrig

Hur smakar det?
Alltså det doftar precis som man kan tänka sig, Dr Pepper med lite mera vanilj och jordgubbe adderat. Väldigt inbjudande och munvattnande doft. Första klunken och… hmmmmm. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag skall tycka. Det smakar först och främst som vanlig Dr Pepper, vilket inte är fel, älskar Dr Pepper. Men sen kommer dessa jordgubbar med tillhörande grädde och det är… okej? Men inte mycket mer än så. Tänk dig en ganska så dålig jordgubbsglass. Något lågpris du köper som en nödlösning för barnkalaset eller du vill ha jordgubbsglass men har inte råd med Häagen-Dazs. Det duger men du är inte direkt tillfredsställd. Lite samma effekt upplever jag här. Det smakar som Dr Pepper blandad med ICA Basic jordgubbsglass. Jordgubben är lite för syntetiskt, för fejk. Vaniljen är trevlig men hamnar i skymundan av den ganska så påträngande smaken av syntetiska jordgubbar. Eftersmaken är nog det sämsta med drickan. En väldigt märklig eftersmak som känns nästan lite vass, det sticker inte på tungan men smaklökarna känns stressade.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes på coopers candy, där den tog slut galet fort

Slutsats
Efter att ha förälskat mig i Dr Pepper Dark Berry för ett tag sedan var jag eld och lågor inför denna drickan. Det låter ju riktigt kanon. Och det är faktiskt inte dåligt, det är bara inte så bra som det kunde ha varit. Smaken är för intensiv och för syntetisk. Hade det varit en bättre jordgubbssmak så hade intensiteten inte spelat någon större roll. Men här blir det för mycket för snabbt. Det går att dricka, beställer jag annat och de råkar ha några burkar inne kanske det slinker med en eller två i beställningen. Men det blir absolut inte som Dark Berry där jag kan tänka mig en hel pall med läsk om plånboken tillåter. Dugligt är ordet.

Slutbetyg

Annons