3D – Liberty pop

Standard

Ah liberty, synonymt med den nederländska flaggan som är avbildad på burken. För det är Nederländerna dom syftar till eller?

Hur smakar det?
Doftar lite som hallonlemonad, det vill säga syrligt och en aningens sött. Smakar som tur är inte så syrligt som den första misstanken var. Smakar istället trevligt sött, men fortfarande inslag av hallon. Hallon och bubbelgum skulle jag klassa det som. Sötman är väldigt trevlig och jag börjar undra om det är en sockerfri dricka. Snabb titt på innehållet och ja, det är sockerfritt, bra jobbat. För sötman är sockrig och rund på ett väldigt bra sätt. Efter några klunkar till byter smaken profil en aningens och går mer åt det syrliga hållet som jag tidigare var så glad att den inte gjorde. Hallonet byts nu också ut mot citron, men fortfarande med något sött såsom hallon. Kanske har drickan som designen på utsidan antyder olika lager? Knappast. Men lite ombytlig är den.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes på cooperscandy.com

Slutsats
Liberty pop syftar nog till läsk, ”pop” är ett av några ord som används i staterna för att beskriva läskeblask överlag. Smaken är nog inspirerad av en amerikansk klassiker till isglass, Firecracker. Denna drickan har typ testats förut, fast då från Red, white & Boom – Freedom som var den dricka jag först tänkte på efter ett par klunkar. Betyget till red white and boom var en trea och det blir nog samma visa även här. Det börjar bättre än det slutar på drickan. Till en början är det trevligt och sött och gött men sen blir det lite tråkigare med citrus, men ändå tjänligt.

Slutbetyg

Annons