Shady – Gingerbread

Standard

En limited edition cola med smak av pepparkaka

Hur smakar det?
Doftar mera Calippo än pepparkaka, vilket inte är mig emot, Calippo är awesome. Smaken är dock mera pepparkaka än Calippo. En trevlig och väldigt tydlig smak av pepparkaksdeg. Det smakar traditionella pepparkakskryddor, det smakar kanel, det smakar ingefära, det smakar gott. Påminner faktiskt mer om pepparkaksdegen än själva pepparkakan. Colan är med lite i bakgrunden. Lite då och då kommer det en hint av en trevlig cola-bas, men huvudnumret här är helt klart pepparkakan. Sötman är intensiv som bara den, vilket den skall vara, detta är ju ändå kolsyrad pepparkaksdeg som har både sirap och socker i sig. Ju längre ner i burken jag kommer desto mera planar pepparkakan ut och lämnar palts för den tidigare identifierade smaken av Calippo. Trevligt från början till slut.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes via Tempel Brygghus egna webbutik.

Slutsats
Som med nästan allt annat från Tempel Brygghus är det en kvalitetsdricka bryggd med kompetens och kärlek. Smakerna är fantastiska och sötslisket är på topp. Perfekt dricka till julen, så hoppas de återupplivar denna dricka lagom till den säsongen. Inte mycket mer att säga än så, det smakar cola och pepparkaka och det smakar fenomenalt gott.

Slutbetyg

Annons